Search
Close this search box.

IZARRA, מאז 1906 ופירושו כוכב בבסקית, הליקר מיוצר על פי תהליך עתיק יומין השומר על מקוריותו ועשוי יותר מ-13 צמחים, כולל אגוז מוסקט, כוסברה, שומר, זרעים ושורשים של אנג'ליקה, סלרי, עשב בלסם (מוכר גם כגרניום נענע), סמבוק, זרעי כוסברה, קימל שחור (ניג'לה), טימין בר, הל , אניס ירוק ולענה. תערובת הצמחים מזוקקת פעמיים ומעורבבת עם קליפות אגוזי מלך ושזיפים מיובשים. תזקיק זה הפך לסמל של אזור הבאסקים והתבסס כתכשיט בין הליקרים הצרפתיים.

IZARRA זכתה להערכה רבה על ידי כל המבקרים המפוארים של חבל הבאסקים במהלך המאה הקודמת, מהמינגווי ועד אדוארד השביעי, ניקיטה קרושצ'וב וז'אן קוקטו.

משפחת גראטאו מכרה את IZARRA בשנת 1981 ל-Cointreau (שהפכה מאז ל-Remy Cointreau). IZARRA בעלת הבקבוק היחוד ממשיכה להיות מזוקקת באותו המקום בה החלה את דרכה באזור נובל אקוויטניה, קיבלה את מעמדה האיקוני והפכה למרכיב מרכזי בקוקטיילים הבאסקיים.