בירלאו היה במקור ליקר ביתי שנוצר על ידי אנרי מונייר והוגש ללקוחותיו בבית המלאכה שלו ב-Veinazès, באזור קנטל.
המתכון שלו כלל תערובת של ליקר ערמונים, סירופ תפוחים ובירה, ומכאן השם Bir עבור bière (בירה), ו Lou עבור pelou, השם העממי לערמונים המכוסים בשכבה קוצניות. בשל הפופולריות שלו החליט אנרי להשיק את המשקה גם מחוץ לעיר הולדתו ויינאז'ס. עם הזמן הפך הבירלאו לשם דבר לאניני הטעם ותפס מקום של כבוד ברשימת המשקאות המפורסמים בצרפת כולה. לBirlou טעמי תפוח וערמונים מאוזנים לחלוטין המעניקים לליקר היחודי את טעמו המשובח.