Search
Close this search box.

חברת VEDRENNE (וודרן) הצרפתית הינה החברה השלישית בגודלה בצרפת ומהנודעות בעולם בזכות ייצור ליקרים וסירופים עוד משנת 1923. בשנותיה המוקדמות התפרסמה החברה בעיקר בזכות ליקר הקרם דה קסיס יוצא הדופן שפיתחה, אשר ברבות השנים זכה בפרסים רבים בתחרויות היוקרתיות ביותר. VEDRENNE היא קבוצה משפחתית המייצגת מסורות מקומיות ארוכות שנים, מומחיות  יוקרתית זו הוכרה עם הכרזתה כ-"Living Heritage Company".

ב- 1923 הקים יוסף וודרן, מהנדס מיומן, את חברתו הראשונה: VEDRENNE Père et Fils ב-Nuits-Saint-Georges.

הוא מיקם את המשרד שלו בסמוך שדות הדומדמניות השחורות וגרגרי יער שהיו אז בשיאם, ופיתח מערכת יחסית איתנה עם החקלאים המקומיים אשר לימדו אותו כיצד לעבד את הפירות בתנאים מיטביים. בשנות ה-30 אחיו, ג'וזף וודרן, הפך לאחד מחלוצי השריית הפירות והתמחה בתהליך לפיו הפירות היו מוגנים לחלוטין מאור, מבלי לפגוע במאפייני הטעם שלהם. 

בהדרגה רכשה לעצמה החברה מוניטין בייצור ליקרים וסירופים מתרכיזי פירות, והציעה ללקוחותיה בין היתר את ה- Supercassis המפורסם. היום מוכרת VEDRENNE ללמעלה מ-60 מדינות, ומובילה בשוק הברים והמיקסולוגיה, בתי מלון, מסעדות, בתי קפה וכמובן בצריכה ביתית. 

המגוון הרחב של הליקרים, הסירופים והמשקאות החריפים המיוצרים ע"י VEDERENNE מביעים מצוינות ואיכות בלתי מתפשרת וזאת בשל טכניקות עיבוד מודרניות ושימוש בחומרים טבעיים בלבד. הליקרים עשויים מרכיבים איכותיים במיוחד והסירופים קרמיים, משובחים ומיוצרים ממרכיבים טבעיים ובעלי תכולת פרי אמיתי גבוהה ביותר ביחס למוצרים מקבילים בעולם. 

החברה מחזיקה מספר מזקקות יוצאות דופן באיכותן אשר נוסדו לפני מאות שנים; ובניהן: 

Marc de Bourgogne des Hospices de Beaune

IZARRA משנת 1906

NOYAU DE POISSY – משנת 1698

SALERS – משנת 1885

PEGAS – משנת 1859

DES TERRES ROUGES – הנודעת במשקאות פסטיס אבסינט ו O-D-V משנת 1650

LE Birlou – יצרנית ליקר תפוחים וערמונים ידוע, משובח וטעים במיוחד. 

VEDRENNE Syrups – A PREMIUM FRENCH BRAND

https://vedrenne.fr/en/vedrenne-syrups/

לוודרן מומחיות ייחודית ורבת שנים בייצור סירופים והיא בעלת התואר הנכסף של 

"Entreprise du Patrimoine Vivant" (a Living Heritage Company)

הסירופים, המיוצרים במפעל Nuits-Saint-Georges המסורתי, הינם בטעמים מקומיים אותנטיים, עם ריכוז גבוה של מיצי פירות, צמחים ותבלינים לטעם עז וחווייתי. 

עבור הסירופים נבחרים המרכיבים הטהורים והטבעיים ביותר, המבטיחים איכות ללא פשרות, איזון מדויק וטעם מרוכז להפליא: מיץ מפירות בשלים ושטופי שמש, מי אוסמוזה הפוכה ללא חומרי הדברה, 100% סוכר מסלק סוכר הגדל בצרפת, לבן מטבעו ולא מזוקק, סירופ סוכרוז.  

VEDRENNE Liqueurs 

בורגונדי היא חבל-ארץ של מסורות רבות, שבה הידע והמומחיות באמנות הכנת יין, ליקרים פירות ומשקאות חריפים (או-דה-ווי) עוברים מדור לדור, וכל דור משפר ומשכלל את הידע והטכניקות של קודמיו. 

על פי המתכון המסורתי של בורגונדי ל- "קרם דה קסיס" (Supercassis ) יש להשתמש בכמות משמעותית של פירות יער דומדמניות שחורות במהלך הייצור. 

מיצוי הדומדמניות השחורות באלכוהול מתבצע במיכלי נירוסטה מסתובבים, הרחק מאוויר ומאור, והנוזל המתקבל מתוק רק בזכות סוכר יבש ואינו מכיל תוספים. 

מגוון הליקרים של VEDRENNE מיוצר בדיוק לפי אותו תהליך קפדני ואיכותי כמו ה"קרם דה קסיס" האייקוני. 

איך אפשר לזהות ליקר טוב? 

לפי הצבע העמוק והעשיר המשקף את הצפיפות והרעננות של הטעמים, ואם מנערים את הבקבוק, הליקר אמור להשאיר "קרעים" של צבע בצדדים, שזולגים לאט במורד הכוס, מה שמעיד על צפיפות טובה של פרי וטעם מרוכז.