DES TERRES ROUGES
DES TERRES ROUGES – הנודעת במשקאות פסטיס אבסינט ו O-D-V משנת 1650. מאז הקמתה פיתחה המזקקה דה טרס רוז' מומחיות ויצירתיות ייחודית בייצור משקאות אלכוהוליים (אפריטיף וליקר פירות, משקאות חריפים מזוקקים) מחומרים טבעיים בלבד. שמה של המזקקה הולך לפניה ומסמל מאות שנים של מצויינות, בעיני הצרפתים היא מסמלת את כל הטוב שבמשקה החריף באיכות ובטעם שאין שני לו. מזקקה עתיקה זו הפעילה עד היום מייצרת ע"פ מתכונים עתיקים ובעלי ערך ומשמרת את טעמי העבר לדורות הבאים, נחשבת לאחת הטובות בצרפת.
PAGÈS
PAGÈS, משנת 1859, ב-PUY-EN-VELAY ב-AUVERGNE, המזקקה נוסדה לפני יותר מ-160 שנה על ידי ג'וזף רומילט-שרטייר, רופא צמחים, רוקח מיומן, וללא ספק גם כימאי. הליקרים המפורסמים אותם מייצרת המזקקה מיוצרים על פי מתכון קדמון המשלב ורבנה מקומית ותערובת של צמחים ותבלינים.
הליקרים של מזקקת PAGÈS עשויים למון גראס ורבנה שגדלים בחקלאות אורגנית על ידי המזקקה, ניטעים ביוני על ידי המאסטר דיסטילר ונקטפים לפני בוא הכפור. העלים מוסרים מהצמח באופן ידני ומיובשים בחושך בשיטה מסורתית. הכנת הליקרים עורכת כ18 חודשים כולל זיקוק בכלי נחושת ויישון למשך 12 חודשים לפחות בחביות אלון.
ליקר VERVEINE, הנחשב סמל גסטרונומי, מוערך על ידי שפים ואניני טעם בשל טעמו העשיר והעדין ומכיל צמחים ואלכוהול צרפתי אורגני. בשל הזיקה החזקה לעבר התווית מודפסת בדיו על בסיס שמן
SALERS
SALERS, נוסדה בשנת 1859 ב-CORRÈZE, האפריטיף הג'נציאני העתיק ביותר שנעשה במרכז המאסיף. בשנת 1885 קיבל המזקק Alfred Labounoux השראה ליצור ליקר חדש לחלוטין באמצעות ג'נטיאן צהוב, שנאסף באוברן על מורדות פוי מרי, ליד הכפר סאלרס. לצמח הג'נטיאן לוקח כעשרים שנה להגיע לגודל בוגר והוא פורח רק פעם בשנתיים. בשל מדיניות החקלאות בת-קיימא, נמשכים עד היום השורשים באופן ידני כדי לכבד את הצמחייה, המרעה והמערכת האקולוגית של אוברן הסמוכה. לאחר משיכתם מהאדמה השורשים נשטפים ונמעכים תוך 24 שעות מרגע איסופם ומושרים באלכוהול למשך מספר שבועות. בתום תהליך זה מונחים השורשים בסטילס נחושת לחימום וזיקוק בבן מארי. התזקיק מעורבב עם זר עדין של תבלינים וצמחים ומונח בבור עץ אלון לימוזין שם הוא מתיישן במשך יותר משלוש שנים. בשנת 2006 הצטרפה מזקקת Salers לקבוצת VEDRENNE המיצרת את המשקה ההיסטורי הנפלא בעל איכויות יוצאות הדופן כעת בטורן, ליד Brive-la-Gaillard.
NOYAU DE POISSY
נויו דה פואסי זוכה להערכה רבה 1968 יום הווסדה. בשנת 1826, הוענק לבעל המזקקה דאז, אלכסנדר דלפורטה, גובלט ד'ארג'נט (גביע כסף) על ידי הדוכסית דה ברי, כלתו של המלך צ'ארלס העשירי, כהוקרה על איכות הייצור שלו (מאז מופיע הסמל המלכותי על התווית). הליקרים הראשונים הללו הידועים כ-ratafia היו פופולריים ביותר במשך זמן רב והפכו את נויו דה פואסי לליקר החילוני העתיק ביותר בצרפת. מזקקת NOYAU DE POISSY בה מיוצרים שני הליקרים עדיין פעילה במתחם המקורי בו החלה את דרכה, המזקקה ממוקמת בחבל הסיין הנודע במדרונותיו שטופי השמש הנטועים במטעי משמש ודובדבנים אשר לגלעיניהם איכויות ארומטיות משובחות.
IZARRA
IZARRA, מאז 1906 ופירושו כוכב בבסקית, הליקר מיוצר על פי תהליך עתיק יומין השומר על מקוריותו ועשוי יותר מ-13 צמחים, כולל אגוז מוסקט, כוסברה, שומר, זרעים ושורשים של אנג'ליקה, סלרי, עשב בלסם (מוכר גם כגרניום נענע), סמבוק, זרעי כוסברה, קימל שחור (ניג'לה), טימין בר, הל , אניס ירוק ולענה. תערובת הצמחים מזוקקת פעמיים ומעורבבת עם קליפות אגוזי מלך ושזיפים מיובשים. תזקיק זה הפך לסמל של אזור הבאסקים והתבסס כתכשיט בין הליקרים הצרפתיים.
IZARRA זכתה להערכה רבה על ידי כל המבקרים המפוארים של חבל הבאסקים במהלך המאה הקודמת, מהמינגווי ועד אדוארד השביעי, ניקיטה קרושצ'וב וז'אן קוקטו.
משפחת גראטאו מכרה את IZARRA בשנת 1981 ל-Cointreau (שהפכה מאז ל-Remy Cointreau). IZARRA בעלת הבקבוק היחוד ממשיכה להיות מזוקקת באותו המקום בה החלה את דרכה באזור נובל אקוויטניה, קיבלה את מעמדה האיקוני והפכה למרכיב מרכזי בקוקטיילים הבאסקיים.
Le BIRLOU
בירלאו היה במקור ליקר ביתי שנוצר על ידי אנרי מונייר והוגש ללקוחותיו בבית המלאכה שלו ב-Veinazès, באזור קנטל.
המתכון שלו כלל תערובת של ליקר ערמונים, סירופ תפוחים ובירה, ומכאן השם Bir עבור bière (בירה), ו Lou עבור pelou, השם העממי לערמונים המכוסים בשכבה קוצניות. בשל הפופולריות שלו החליט אנרי להשיק את המשקה גם מחוץ לעיר הולדתו ויינאז'ס. עם הזמן הפך הבירלאו לשם דבר לאניני הטעם ותפס מקום של כבוד ברשימת המשקאות המפורסמים בצרפת כולה. לBirlou טעמי תפוח וערמונים מאוזנים לחלוטין המעניקים לליקר היחודי את טעמו המשובח.
VEDRENNE Liqueurs & Syrups
חברת VEDRENNE (וודרן) הצרפתית הינה החברה השלישית בגודלה בצרפת ומהנודעות בעולם בזכות ייצור ליקרים וסירופים עוד משנת 1923. בשנותיה המוקדמות התפרסמה החברה בעיקר בזכות ליקר הקרם דה קסיס יוצא הדופן שפיתחה, אשר ברבות השנים זכה בפרסים רבים בתחרויות היוקרתיות ביותר. VEDRENNE היא קבוצה משפחתית המייצגת מסורות מקומיות ארוכות שנים, מומחיות יוקרתית זו הוכרה עם הכרזתה כ-"Living Heritage Company".
ב- 1923 הקים יוסף וודרן, מהנדס מיומן, את חברתו הראשונה: VEDRENNE Père et Fils ב-Nuits-Saint-Georges.
הוא מיקם את המשרד שלו בסמוך שדות הדומדמניות השחורות וגרגרי יער שהיו אז בשיאם, ופיתח מערכת יחסית איתנה עם החקלאים המקומיים אשר לימדו אותו כיצד לעבד את הפירות בתנאים מיטביים. בשנות ה-30 אחיו, ג'וזף וודרן, הפך לאחד מחלוצי השריית הפירות והתמחה בתהליך לפיו הפירות היו מוגנים לחלוטין מאור, מבלי לפגוע במאפייני הטעם שלהם.
בהדרגה רכשה לעצמה החברה מוניטין בייצור ליקרים וסירופים מתרכיזי פירות, והציעה ללקוחותיה בין היתר את ה- Supercassis המפורסם. היום מוכרת VEDRENNE ללמעלה מ-60 מדינות, ומובילה בשוק הברים והמיקסולוגיה, בתי מלון, מסעדות, בתי קפה וכמובן בצריכה ביתית.
המגוון הרחב של הליקרים, הסירופים והמשקאות החריפים המיוצרים ע"י VEDERENNE מביעים מצוינות ואיכות בלתי מתפשרת וזאת בשל טכניקות עיבוד מודרניות ושימוש בחומרים טבעיים בלבד. הליקרים עשויים מרכיבים איכותיים במיוחד והסירופים קרמיים, משובחים ומיוצרים ממרכיבים טבעיים ובעלי תכולת פרי אמיתי גבוהה ביותר ביחס למוצרים מקבילים בעולם.
החברה מחזיקה מספר מזקקות יוצאות דופן באיכותן אשר נוסדו לפני מאות שנים; ובניהן:
Marc de Bourgogne des Hospices de Beaune
IZARRA משנת 1906
NOYAU DE POISSY – משנת 1698
SALERS – משנת 1885
PEGAS – משנת 1859
DES TERRES ROUGES – הנודעת במשקאות פסטיס אבסינט ו O-D-V משנת 1650
LE Birlou – יצרנית ליקר תפוחים וערמונים ידוע, משובח וטעים במיוחד.
VEDRENNE Syrups – A PREMIUM FRENCH BRAND
https://vedrenne.fr/en/vedrenne-syrups/
לוודרן מומחיות ייחודית ורבת שנים בייצור סירופים והיא בעלת התואר הנכסף של
"Entreprise du Patrimoine Vivant" (a Living Heritage Company)
הסירופים, המיוצרים במפעל Nuits-Saint-Georges המסורתי, הינם בטעמים מקומיים אותנטיים, עם ריכוז גבוה של מיצי פירות, צמחים ותבלינים לטעם עז וחווייתי.
עבור הסירופים נבחרים המרכיבים הטהורים והטבעיים ביותר, המבטיחים איכות ללא פשרות, איזון מדויק וטעם מרוכז להפליא: מיץ מפירות בשלים ושטופי שמש, מי אוסמוזה הפוכה ללא חומרי הדברה, 100% סוכר מסלק סוכר הגדל בצרפת, לבן מטבעו ולא מזוקק, סירופ סוכרוז.
VEDRENNE Liqueurs
בורגונדי היא חבל-ארץ של מסורות רבות, שבה הידע והמומחיות באמנות הכנת יין, ליקרים פירות ומשקאות חריפים (או-דה-ווי) עוברים מדור לדור, וכל דור משפר ומשכלל את הידע והטכניקות של קודמיו.
על פי המתכון המסורתי של בורגונדי ל- "קרם דה קסיס" (Supercassis ) יש להשתמש בכמות משמעותית של פירות יער דומדמניות שחורות במהלך הייצור.
מיצוי הדומדמניות השחורות באלכוהול מתבצע במיכלי נירוסטה מסתובבים, הרחק מאוויר ומאור, והנוזל המתקבל מתוק רק בזכות סוכר יבש ואינו מכיל תוספים.
מגוון הליקרים של VEDRENNE מיוצר בדיוק לפי אותו תהליך קפדני ואיכותי כמו ה"קרם דה קסיס" האייקוני.
איך אפשר לזהות ליקר טוב?
לפי הצבע העמוק והעשיר המשקף את הצפיפות והרעננות של הטעמים, ואם מנערים את הבקבוק, הליקר אמור להשאיר "קרעים" של צבע בצדדים, שזולגים לאט במורד הכוס, מה שמעיד על צפיפות טובה של פרי וטעם מרוכז.
VASILIKON Winery
היקב הוקם בשנת 1993 ע"י האחים קיריאקידס ונחשב אחד היקבים המקומיים הראשונים שהוקמו בקפריסין המודרנית. הענבים גדלים בכרמי המשפחה בגובה 700 מטר על אדמת סיד וגיר, כאשר גידול הגפנים נעשה בסטנדרט הגבוה ביותר ללא קוטלי עשבים וחומרים כימיים וללא השקיה מלאכותית. לאחר גיזום הגפנים משולבים מרק ועצי הגיזום באדמה, לשמירה על ערך הקיימות והעשרת האדמה בחומר אורגני.
הידע, המסירות, האכפתיות והמיומנות של יינני משפחת קיריאקידס, יחד עם המיכון והציוד המתקדם, הופכים את Vasilikon לאחד היקבים המוכרים והטובים ביותר בקפריסין.
VLASSIDES Winery
יקב משפחתי ששורשיו מתחילים אי שם בסוף המאה ה-19, כאשר סב המשפחה ייצר ומכר יין לכפרי הסביבה. כולם נהגו לומר ש"היין של סופוקליס הוא יחיד במינו", וזאת בזכות הכרמים שלו, אותם נהג לטפח בזהירות ובמסירות רבה. בנייתו של היקב המחודש הושלמה ב- 2012 והוא מתוכנן בהתאם לעקרונות הייחודיים של פיתוח בר-קיימא, תוך התחשבות בסביבה ההררית שבה הוא שוכן. כרמי היקב נמצאים ברחבי הכפר קילאני, שבו מזג אוויר מושלם לגידול ענבים, אשר מסייע להם להבשיל בצורה מושלמת, תוך ניצול תנאי הקרקע. יינות היקב עטורי מדליות ופרסים מתחרויות יין בנלאומיות נחשבות.
TSIAKKAS Winery
יקב Tsiakkas נוסד ממש מחוץ לכפר פלנדרי, כסטארט-אפ צנוע על ידי זוג טרי ובשנה הראשונה הניב כ- 500 בקבוקי יין בלבד.
היום חולש היקב על עשרות דונם של כרמים, פרטיים ושיתופיים, ומשקיע מאמץ במחקר והחייאת זנים קפריסאים מקומיים נשכחים, כגון Yiannoudin ו-Promara, תוך שימוש בזנים הידועים והמעולים Xynisteri ו- Vamvakada – הן בכרמים והן ביקב.
היקב דוגל בחדשנות לצד שמירה על איכות, דבר אשר הציב אותו בין היקבים המוערכים והידועים ביותר בקפריסין. הוא זכה לתשומת לב רבה ובאינספור פרסים מתחרויות בינלאומיות.
OENOU YI
היקב, שפירוש שמו הוא 'ארץ היין', שוכן באמפיתיאטרון עתיק, בין פסגות הרי הטרודוס הקפריסאיים ולמרגלות ההר הידוע אולימפוס. לצד שמירה על הייצור המסורתי היקב משלב ציוד טכנולוגי חדיש, שיטות ייצור מתקדמות ותהליך הפקת יין הנעשה בקנאות ובאדיקות, בהתאם למסורת רבת השנים ולהיסטוריה המפוארת של יינות קפריסין.
תחת המוטו "לכבד את המורשת, להמשיך את המסורת", יקב Oenou Yi – Ktima Vassiliades המשקיף על המדרונות הירוקים של האזור, שם מבשילים הכרמים הפרטיים תוך ניצול הטרואר המיוחד של אומודוס ומבטיח לפתות אתכם לגילוי חושים חסר תקדים ולחוויה תרבותית ייחודית.
יינות היקב עטורי מדליות ופרסים מתחרויות יין בנלאומיות נחשבות.