Search
Close this search box.

DES TERRES ROUGES

DES TERRES ROUGES – הנודעת במשקאות פסטיס אבסינט ו O-D-V משנת 1650. מאז הקמתה פיתחה המזקקה דה טרס רוז' מומחיות ויצירתיות ייחודית בייצור משקאות אלכוהוליים (אפריטיף וליקר פירות, משקאות חריפים מזוקקים) מחומרים טבעיים בלבד. שמה של המזקקה הולך לפניה ומסמל מאות שנים של מצויינות, בעיני הצרפתים היא מסמלת את כל הטוב שבמשקה החריף באיכות ובטעם […]

PAGÈS

PAGÈS, משנת 1859, ב-PUY-EN-VELAY ב-AUVERGNE, המזקקה נוסדה לפני יותר מ-160 שנה על ידי ג'וזף רומילט-שרטייר, רופא צמחים, רוקח מיומן, וללא ספק גם כימאי. הליקרים המפורסמים אותם מייצרת המזקקה מיוצרים על פי מתכון קדמון המשלב ורבנה מקומית ותערובת של צמחים ותבלינים. הליקרים של מזקקת PAGÈS עשויים למון גראס ורבנה שגדלים בחקלאות אורגנית על ידי המזקקה, ניטעים […]

SALERS

SALERS, נוסדה בשנת 1859 ב-CORRÈZE, האפריטיף הג'נציאני העתיק ביותר שנעשה במרכז המאסיף. בשנת 1885 קיבל המזקק Alfred Labounoux השראה ליצור ליקר חדש לחלוטין באמצעות ג'נטיאן צהוב, שנאסף באוברן על מורדות פוי מרי, ליד הכפר סאלרס. לצמח הג'נטיאן לוקח כעשרים שנה להגיע לגודל בוגר והוא פורח רק פעם בשנתיים. בשל מדיניות החקלאות בת-קיימא, נמשכים עד היום […]

NOYAU DE POISSY

נויו דה פואסי זוכה להערכה רבה 1968 יום הווסדה. בשנת 1826, הוענק לבעל המזקקה דאז, אלכסנדר דלפורטה, גובלט ד'ארג'נט (גביע כסף) על ידי הדוכסית דה ברי, כלתו של המלך צ'ארלס העשירי, כהוקרה על איכות הייצור שלו (מאז מופיע הסמל המלכותי על התווית). הליקרים הראשונים הללו הידועים כ-ratafia היו פופולריים ביותר במשך זמן רב והפכו את […]

IZARRA

IZARRA, מאז 1906 ופירושו כוכב בבסקית, הליקר מיוצר על פי תהליך עתיק יומין השומר על מקוריותו ועשוי יותר מ-13 צמחים, כולל אגוז מוסקט, כוסברה, שומר, זרעים ושורשים של אנג'ליקה, סלרי, עשב בלסם (מוכר גם כגרניום נענע), סמבוק, זרעי כוסברה, קימל שחור (ניג'לה), טימין בר, הל , אניס ירוק ולענה. תערובת הצמחים מזוקקת פעמיים ומעורבבת עם […]

Le BIRLOU

בירלאו היה במקור ליקר ביתי שנוצר על ידי אנרי מונייר והוגש ללקוחותיו בבית המלאכה שלו ב-Veinazès, באזור קנטל. המתכון שלו כלל תערובת של ליקר ערמונים, סירופ תפוחים ובירה, ומכאן השם Bir עבור bière (בירה), ו Lou עבור pelou, השם העממי לערמונים המכוסים בשכבה קוצניות. בשל הפופולריות שלו החליט אנרי להשיק את המשקה גם מחוץ לעיר […]

VEDRENNE Liqueurs & Syrups

חברת VEDRENNE (וודרן) הצרפתית הינה החברה השלישית בגודלה בצרפת ומהנודעות בעולם בזכות ייצור ליקרים וסירופים עוד משנת 1923. בשנותיה המוקדמות התפרסמה החברה בעיקר בזכות ליקר הקרם דה קסיס יוצא הדופן שפיתחה, אשר ברבות השנים זכה בפרסים רבים בתחרויות היוקרתיות ביותר. VEDRENNE היא קבוצה משפחתית המייצגת מסורות מקומיות ארוכות שנים, מומחיות  יוקרתית זו הוכרה עם הכרזתה […]

VASILIKON Winery

היקב הוקם בשנת 1993 ע"י האחים קיריאקידס ונחשב אחד היקבים המקומיים הראשונים שהוקמו בקפריסין המודרנית. הענבים גדלים בכרמי המשפחה בגובה 700 מטר על אדמת סיד וגיר, כאשר גידול הגפנים נעשה בסטנדרט הגבוה ביותר ללא קוטלי עשבים וחומרים כימיים וללא השקיה מלאכותית. לאחר גיזום הגפנים משולבים מרק ועצי הגיזום באדמה, לשמירה על ערך הקיימות והעשרת האדמה […]

VLASSIDES Winery

יקב משפחתי ששורשיו מתחילים אי שם בסוף המאה ה-19, כאשר סב המשפחה ייצר ומכר יין לכפרי הסביבה. כולם נהגו לומר ש"היין של סופוקליס הוא יחיד במינו", וזאת בזכות הכרמים שלו, אותם נהג לטפח בזהירות ובמסירות רבה.  בנייתו של היקב המחודש הושלמה ב- 2012 והוא מתוכנן בהתאם לעקרונות הייחודיים של פיתוח בר-קיימא, תוך התחשבות בסביבה ההררית […]